schoenen

Leren schoenen:

Als je je leren schoenen een goede poetsbeurt geeft blijven ze langer mooi. Gebruik hiervoor schoenpoets met bijenwas, die door het leer wordt opgenomen. Indien je syntetische producten gebruikt wordt de functionaliteit van het leer teniet gedaan en wordt het leer lelijk omdat het niet meer kan ademen. Wij van SchoenGeluk adviseren de producten van Schins leder BV gespecialiseerd in onderhoud van schoenen.

Waarom moet je je schoenen poetsen?

Door schoenen regelmatig te poetsen gaan ze langer mee, leer is tenslotte een natuurproduct en heeft onderhoud nodig. De schoenen behouden zo hun soepelheid en kleur.

Het beste kun je je schoenen poetsen als ze droog zijn.

Als je schoenen erg nat zijn geworden is de beschermlaag weg en dien je ze eerst te laten drogen en daarna te poetsen. Laat je schoenen nooit bij een of op een verwarming drogen, hierdoor drogen ze letterlijk uit en worden ze hard en gaat het leer barsten. Eventueel kun je oude kranten in je schoenen stoppen, dan trekt het vocht in de kranten en drogen je schoenen sneller.

Hoe poets je je schoenen?

1. Met een zachte doek kun je de schoen opwrijven om het vuil te verwijderen. Let erop dat je ook de stiknaden en randen meeneemt. Eventueel kun je hier een zachte tandenborstel voor gebruiken.

2. Verwijder de veters.

3. Met een goede insmeer- of poetsborstel breng je een klein beetje schoenpoets aan op de schoen en wrijf je dit zorgvuldig uit. Als je teveel schoenpoets gebruikt trekt het niet meer in het leer en blijft het op het leer zitten, dit is niet mooi. Let erop dat je de stiknaden en randen meeneemt.

4. Laat de schoenen 20- 30 minuten drogen.

5. Met een uitwrijfborstel borstel je de schoenen op en daarna met een zachte doek. Je schoenen zijn weer als nieuw!