schoenen

Onderhoud Algemeen:

Leren schoenen: Als je je leren schoenen een goede poetsbeurt geeft blijven ze langer mooi. Gebruik hiervoor schoenpoets met bijenwas, die door het leer wordt opgenomen. Indien je syntetische producten gebruikt wordt de functionaliteit van het leer teniet gedaan en wordt het leer lelijk omdat het niet meer kan ademen. Wij van SchoenGeluk adviseren de producten van Schins leder BV gespecialiseerd in onderhoud van schoenen.

Waarom moet je je schoenen poetsen?

Door schoenen regelmatig te poetsen gaan ze langer mee, leer is tenslotte een natuurproduct en heeft onderhoud nodig. De schoenen behouden zo hun soepelheid en kleur.

Het beste kun je je schoenen poetsen als ze droog zijn.

Als je schoenen erg nat zijn geworden is de beschermlaag weg en dien je ze eerst te laten drogen en daarna te poetsen. Laat je schoenen nooit bij een of op een verwarming drogen, hierdoor drogen ze letterlijk uit en worden ze hard en gaat het leer barsten. Eventueel kun je oude kranten in je schoenen stoppen, dan trekt het vocht in de kranten en drogen je schoenen sneller.

Hoe poets je je schoenen?

1. Met een zachte doek kun je de schoen opwrijven om het vuil te verwijderen. Let erop dat je ook de stiknaden en randen meeneemt. Eventueel kun je hier een zachte tandenborstel voor gebruiken.

2. Verwijder de veters.

3. Met een goede insmeer- of poetsborstel breng je een klein beetje schoenpoets aan op de schoen en wrijf je dit zorgvuldig uit. Als je teveel schoenpoets gebruikt trekt het niet meer in het leer en blijft het op het leer zitten, dit is niet mooi. Let erop dat je de stiknaden en randen meeneemt.

4. Laat de schoenen 20- 30 minuten drogen.

5. Met een uitwrijfborstel borstel je de schoenen op en daarna met een zachte doek. Je schoenen zijn weer als nieuw!

Onderhoud

Leer

Poets glad leer met de goede kleur, een blanco schoensmeer heeft minder effect. Poets bij gevlamd leer met de donkerste kleur. Voor vet leer met wat meer glans is er ook een spray van bijenwas die schoenen van glad leer, verrijkt leer, gewaxt leer en mat leer mooi houdt.

Spray en poets niet te veel, en gebruik absoluut geen schoenpoets of spray op basis van siliconen. Dat legt een afgedichte laag over het leer en leer moet kunnen blijven ademen. 

Lakleer

Lakleer vereist ander onderhoud dan gevet leer. Lakschoenen hebben al een gesloten laklaag over het leer en sprays kunnen daarop doffe plekken achterlaten. Gebruik voor lakleren schoenen daarom alleen middelen die geschikt zijn voor lakleer zoals Shoeboy patent leather care stick.

 

Nubuck, Suède en Textiel

In principe is regelmatig sprayen (na tien keer dragen) met nano-spray voldoende voor het onderhoud van textiel, suède en nubuck schoenen. Een product zoals Shoeboy velours nubuck stick Verzorgt en impregneert alle soorten velours- en nubuckleer alsook textiel en TEX-materialen. Werkt kleur activerend resp. kleurverfrissend.

Gebruik zeker geen schoensmeer, dan wordt de suède hard en maak je vlekken.

Garantie

  • Schoenen met een metallic glans zijn voorzien van een speciale coating. Deze coating is niet egaal aangebracht en kan per schoen van kleur verschillen.
  • Schoenen die voorzien zijn van een coating zijn niet bestand tegen hard wrijven, hierdoor wrijft u de kleur van de schoen af. Behandel deze schoenen voorzichtig en spray de schoenen in met een beschermende spray zoals Shoeboy metallic fashion spray.
  • Schoenen met studs, parels of andere soort versieringen vragen om een zorgvuldige omgang. Op het loslaten van deze versiersels kan SchoenGeluk geen garantie geven.

Iedere klacht zal beoordeeld worden door ons, de volgende gebreken vallen niet onder garantie:

- Normale slijtage van zolen/hakken 
- Normale beschadiging/slijtage aan de hiel;
- Kapotte veters;
- Kale neuzen bij schoenen door slijtage van buitenaf en/of niet onderhouden van het artikel;
- Kale plekken bij schoenen door slijtage van buitenaf en normaal gebruik;
- Beschadigingen door externe invloeden aan de schoen, denk aan chemicaliën, scherpe voorwerpen etc.;

Bij pasvormklachten en/of lichamelijke ongemakken zoals blaren, knelling etc dan zien we u heel graag terug en zullen wij ons best doen om dit zo goed mogelijk voor u op te lossen.